Bli en av oss

 

För att bli en av oss kvävs ett sångprov. Detta kan utföras under en av våra antagningsperioder som hålls i början av varje termin.

Vid provet träffar du vår dirigent och en medlem från vår styrelse. Dessa kommer lyssna på dig när du sjunger. Det går till på följande vis:

Du sjunger en sång som du själv valt för oss. Det behöver inte vara något avancerad, detta görs för att höra din klang och ditt röstläge. Det enda kravet vi har på låten är att den sjungs acapella. Förbered gärna en vers och en refräng av låten.

Utöver det kommer du få sjunga lite skalor, göra rytmövningar och stämövningar. Detta är ingenting du behöver förbereda.

Övrig information:

Vi är vana att folk kommer på sångproven med förkylning. Försök komma ändå! I de flesta fallen kan vi bortse från detta och du kan ändå göra ett bra prov och komma in i kören.

Du kommer högst troligen vara nervös. Det är en pressad situation att ha en ”audition”, men försök ta dig igenom det. Alla är nervösa i situationer som denna!

Om du har mer frågor gällande uttagningar, eller bara allmänna frågor om kören så är du välkommen att höra av dig till: ordforande@kvinnokorenembla.se.

Comments are closed.