Ny körledare sökes!

Kvinnokören Embla och Manskören Snapsakademien söker ny körledare.

 

Kvinnokören Embla har sedan 2011 varit den enda kvinnokören på LTU. Kören består av ca 20 sångare som studerar eller tidigare har studerat på LTU. Intagningskraven består av röst, klang och gehör. Vi ställer inga krav på notläsning eller tidigare körerfarenhet men vi vill ha en jämn kunskapsnivå hos medlemmarna. Vi vill också att våra medlemmar prioriterar kören och visar engagemang. Vi träffas 2 timmar varje torsdag och har repdagar ungefär en gång per termin. Vi sjunger på olika tillställningar och ceremonier ungefär 10-15 gånger per år. Dessutom har vi egna konserter 2 gånger per år: en vårkonsert, samt en julkonsert tillsammans med Snapsakademien. Vi ser gärna att vår dirigent är villig att utveckla oss som kör men också individuellt. Dessutom är det ett plus om man kan tänka utanför boxen när det gäller kvinnokörer, vi arbetar mycket med att bryta mönstret för vad en kvinnokör är. Arbetstiden har legat på ca 90 timmar per termin men det kan variera och diskuteras. Som körledare i dessa körer leder du repetitioner och ansvarar för inlärning av de sånger som repertoarkommitén väljer i samråd med körledaren. Vi vill gärna att körledaren dirigerar på så många framträdanden som möjligt men det finns också personer i kören som kan dirigera mindre framträdanden vid behov. I mån av tid ingår också upplärning av dessa andredirigenter i arbetsuppgifterna. Utöver de vanliga repen hålls ibland också individuella sånglektioner med medlemmar eller andra aktiviteter som körledaren bestämmer tillsammans med körens styrelse.

Manskören Snapsakademien har i 20 år varit den enda manskören på LTU. Kören består av ca. 25 sångare med olika mycket erfarenhet av körsång och som alla är studenter på LTU. Intagningskraven för nya medlemmar fokuserar i första hand på röst, gehör och personligt engagemang och notläsningskunskaper eller tidigare erfarenhet är inget krav. Snapsakademien träffas två timmar varje onsdag kväll och har ungefär 20 framträdanden per år, allt ifrån studentsittningar till ceremonier. Snapsakademien har blivit lite av ett husband på LTU och är den manskör som i första hand bokas till avslutningsceremonier och årligt återkommande evenemang som den akademiska högtiden och företagsmässan LARV. Utöver bokade framträdanden hålls vanligtvis två egna konserter per år, en julkonsert som de senaste åren har anordnas tillsammans med Embla, och en vårkonsert som brukar dra mellan 200 och 300 besökare. Som körledare i Snapsakademien finns också möjligheten att, i mån av tid och i samråd med styrelse och repertoarkommitté, genomföra egna idéer och projekt. Arbetstiden har under de senaste åren varit omkring 100 timmar per termin men det kan vi naturligtvis anpassa vid behov.

 

Vi söker i första hand dig som studerar till musiklärare eller inom annat närliggande område. Vi ser gärna att du har möjlighet att leda körerna under flera år för att få kontinuitet i verksamheten. Tidigare erfarenhet av att leda en kör är meriterande. Vi söker i första hand en körledare till både Snapsakademien och Embla men möjligheten finns att söka endast en av tjänsterna. Lön enligt överenskommelse betalas ut som projektlön två gånger per år.

Är du den vi söker? Kontakta oss på styrelsen@kvinnokorenembla.se och styrelsen@snapsakademien.se för mer information eller intresseanmälan.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.