Bli en av oss


Bli en av oss


Nästa antagningsperiod:


23/1-23 - 30/1-23

För att bli en del av Embla krävs ett sångprov. Detta kan utföras under en av våra antagningsperioder som hålls i början av varje termin.

Vid provet träffar du vår dirigent och 1-2 medlemmar från vår styrelse. Dessa kommer lyssna på dig när du sjunger. Vi söker inte färdiga artister, utan kollar efter om du anses kunna hänga med inlärningen och utförandet av körsånger, genom att kunna hålla hyfsat säkra toner och rytmer.

 

Det går till på följande vis:

Du sjunger en sång som du själv valt för oss. Det behöver inte vara något avancerat. Detta görs för att höra din klang och ditt röstläge. Det enda kravet vi har på låten är att den sjungs acapella, alltså utan stöd från musik. Förbered gärna ungefär en vers och en refräng av låten.

 

Utöver det kommer du få sjunga lite skalor, göra rytmövningar och stämövningar. Detta är ingenting du behöver eller kan förbereda dig på.

         Övrig information:

  • Vi är vana att folk kommer på sångproven med förkylning. Försök komma ändå! I de flesta fallen kan vi bortse från detta och du kan ändå göra ett bra prov och komma in i kören.*
  • Du kommer högst troligen vara nervös. Det är en pressad situation att ha en ”audition”, men försök ta dig igenom det, vi har hänsyn till nervositeten. Alla är nervösa i situationer som denna!
  • Låtval spelar ingen roll, du kan sjunga allt från "Blinka lilla stjärna" till "Moves like jagger". Så välj en låt du är bekväm med!


Om du har mer frågor gällande uttagningar, eller bara allmänna frågor om kören så är du välkommen att höra av dig till: ordforande@kvinnokorenembla.se

 

*Detta gäller inte under COVID, om du är sjuk så bör du stanna hemma och boka en ny tid för audition.

För aktuell infomation om kommande antagningsperiod tryck här eller kolla in våra sociala medier!